Inge De Lissnyder

Ik ben Inge De Lissnyder, gepassioneerd fotografe met een ontspannen en ongedwongen aanpak. Al in mijn jonge jaren raakte ik gefascineerd door beelden. Het triggerde me om herinneringen vast te leggen. Je weet immers nooit of je geheugen je in de toekomst in de steek laat. Ik beschouw foto’s als extra geheugen.

Mijn interesse voor beelden viel niet zomaar uit de lucht. Als kineast werkte mijn grootvader dagdagelijks met beeldmateriaal. Mijn grootmoeder legde gebeurtenissen vast op de gevoelige plaat om te bewaren voor later. De samensmelting van de twee typeert mij als fotografe. Voor mijn klanten leg ik herinneringen vast in gestileerde beelden zodat ze er steeds opnieuw bij kunnen wegdromen.

Op mijn vijftiende besloot ik om fotografe te worden. Nooit week ik van mijn pad af. Mijn opleiding startte in VISO Gent, waar ik journalistieke, documentaire en reportagefotografie volgde. Aangezien ik echt op zoek was naar de technische achtergrond van fotografie, bleef ik wat op mijn honger zitten. Ik zette mijn opleiding verder in de School of Arts – Campus Narafi in Brussel. Daar maakte ik kennis met publicitaire fotografie, portretfotografie en studiowerk. Op dat moment veranderde mijn passie voor fotografie in een laaiend vuur. Meer dan ooit besefte ik dat werken met mensen me energie, plezier en voldoening geeft. Sindsdien toets ik elke beslissing daaraan af.

De mensen die ik fotografeer waarderen mijn relaxte, geruststellende aanpak en merken op dat ze zich voor mijn lens ontzettend op hun gemak voelen. Dat is van cruciaal belang aangezien ik de pure versie uit mensen haal. Maar dan wel op een esthetische manier. Iedereen heeft een mooie kant. Ik hou ervan om mensen ermee te verrassen en realistisch mooie beelden voor te stellen.

Absolute troef is dat ik me inleef in de persoon met wie ik werk. Ik voel aan wat wel en niet kan, ongeacht de beelden die ik soms vooraf in gedachten had.

Naast fotografe ben ik docent, bezige bij, partner en mama van twee dochters waarmee ik mijn fotografische creativiteit ten volle ontplooi. Mijn familie biedt me een eiland van rust waar ik helemaal tot mezelf kom. Ook daar voel ik de drang om herinneringen te bewaren. Voor hen en voor mij. Het is ook de ideale speeltuin waardoor ik blijf groeien in mijn vak. Ik ervaar een mooie wisselwerking tussen de twee werelden die ervoor zorgt dat er prachtige dingen ontstaan.

Vind je het belangrijk om herinneringen vast te leggen en te bewaren voor later? Hou je van pure fotografie? Neem dan zeker een kijkje in mijn portfolio.